Velkommen til vores inspirationssider
Her finder du artikler, guider, tips og gode råd til hus og have, sport og fritidsaktiviteter, autoudstyr og praktiske ting til din næste fest eller ferie. Er du typen, der af og til kaster dig ud i større eller mindre gør-det-selv-projekter, kan du også få inspiration og praktiske råd her. Se dig omkring og find dine næste gode ideer - til ALTID LAVE PRISER.
Inspiration og nyheder direkte til dig
Vil du have automatisk besked, når der kommer nye artikler- og samtidig være blandt de første, som ser det overraskende store udvalg i vores nyeste kataloger? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.
Hvordan kommer man hurtigt i form?
Vidste du, at under en halv times fysisk aktivitet om dagen er nok. Læs mere om det rigtige udstyr til hjemmetræning og fitness – og om kondition, styrke og smidighed, så du kommer godt i gang med træningen i det nye år.
Sådan får du plads til det hele
Roder det lidt for meget hjemme hos dig? Der er heldigvis masser af gode opbevaringsløsninger, som kan gøre det hele mindre rodet. Få et par gode tips til, hvordan du lettere kommer i gang med oprydningen.
Godt i gang med løbetræningen
Løb er dejlig motion. Du bestemmer selv hvor, hvornår, hvor langt og hvor hurtigt du vil løbe. Mange, der begynder at løbe, begår desværre nogle typiske fejl, der hurtigt tvinger dem til at holde lange ufrivillige pauser. Læs i vores løbeartikel, hvordan du kan starte fornuftigt, så du undgår de mest almindelige fejl.
Sådan hjælper du fugle med at holde varmen
De lave temperaturer i vinterhaven betyder, at fuglene skal bruge ekstra meget energi på at holde varmen. Du kan hjælpe ved at give energitilskud i form af fuglefoder som vildfugleblandinger, nødder og kerner.
Bliv set i mørket
Uanset hvilken slags trafikant du er, har du sikkert oplevet på egen krop, hvor vigtigt det er at blive set i mørket. Her får du gode råd til, hvordan du bliver set i mørket, når du er på cykel eller har taget løbeskoene på.
Er du klar når vintervejret skifter?
Har du helt styr på, hvad du skal gøre for at minimere risikoen for skader på hus og sommerhus, når vintervejret bliver rigtig koldt med frost og sne? Og lige så vigtigt: Hvordan du forebygger vandskade, når det skifter fra frost til tøvejr igen.
Rengøring - effektiv og grundig
Giv dit hjem en grundig og effektiv rengøring, det er godt for både indeklimaet og humøret. Gå frem efter vores trin-for-trin guide, så du får det hele med og kommer ud i alle kroge.
Sådan undgår du skimmelsvamp
Et sundt og rart indeklima uden skimmelsvamp er vigtigt for familiens sundhed. Heldigvis kan du med enkle midler og et par faste rutiner forbedre indeklimaet i din bolig. Se de 3 gode råd til et sundere indeklima i din bolig.
Sådan kan du sikre mod storm og vandskade
Se gode råd til, hvordan du bedst nedsætter risikoen for oversvømmelse ved skybrud og forebygger stormskader på hus og haveting.
5 havetip til efteråret
Selvom det bliver køligere, og de lyse timer er færre, er havesæsonen langt fra slut. Læs mere om at flytte rundt og plante nyt, om beskæring af træer og buske, tjek af havemøblerne, lægning af blomsterløg og guf til kompostbunken i efteråret.
Skal du have et par gode ideer til efterårsferien?
Der er masser af hyggelige aktiviteter, du kan lave med familie og venner i efterårsferien. Afsted på cykeltur, vandretur, fisketur, skovtur eller strandtur. Eller hyg inde med strikketøj, spil, maling, symaskinen eller nuttede kastanjedyr.
Begynderguide: Kom godt i gang med strikningen
Er du allerede startet på efterårets strikketøj, eller har du brug for et nogle tips til at komme godt i gang? Læs den nye strikkeartikel, hvor vi har samlet gode råd og tips til at komme i gang.
Sådan får du helt rent tøj
Undgå de typiske fejl med vaskemaskinen. 5 gode vaskeråd til at få tøjet rigtig rent – pletfjerning, sortering, vasketemperatur, vaskemiddel og vedligeholdelse.
Lune ideer i en kold tid
Kan du holde varmen i stuerne? Ellers har vi et par gode, lune ideer til dig og din bolig. Vidste du f.eks. at du kan styre varmen via mobilen, så der er lunt, når du kommer hjem eller tager på weekend i sommerhuset? Eller at du nemt kan fordele varmen fra brændeovnen bedre med smart lille varmemølle?
Arbejder du ude? Sådan holder du varmen
Alle der har prøvet det at gå ude hele og halve dage, uden at have det rigtige arbejdstøj på, ved hvor ubehageligt og koldt, det kan være. Heldigvis findes der både arbejdstøj, vinterpåklædning og en række lune tips, der hjælper med at holde varmen.
Begynderguide: Kom i gang med at male
At male er en skøn kreativ hobby, som ikke kræver det store udstyr. Pensler, gode farver, et par lærreder og måske et staffeli, så er du i gang. Læs guiden og få gode begyndertips til at male med akvarel, akrylmaling og oliemaling.
Så du røgen?
Ellers håber vi, at du har sat et par gode røgalarmer op, som kan hyle og vække dig, hvis der er røg eller måske endda noget der brænder. Se mere om korrekt placering af røgalarmer i vores nye artikel, hvor du også kan læse, hvor du absolut ikke skal placere alarmerne.
Sådan får du en flot ny græsplæne
Man kan sagtens så græs i efteråret, men skal man gøre noget med jorden først? Og hvor mange gange om året skal en græsplæne egentlig have gødning? Få gode råd om nyt og gammelt græs i artiklen.
Støvsugerguide: Sådan vælger du den rigtige
Mangler du en effektiv støvsuger? Så skal du selvfølgelig vælge den rigtige model: En god støvsuger, der passer til dine behov og rengøringsrutiner. Se tips og råd i vores nye guide, inden du går på støvsugerjagt.
Kender du Top-5 fordelene ved en airfryer?
Vidste du, at du let kan tilberede lækre snacks og retter med 80-90% mindre brug af olie eller andre fedtstoffer, når du bruger en airfryer? Læs mere om airfryerens mange fordele, se tre nemme opskrifter og se vores tip til, hvad der bliver ekstra lækkert, når du trykker på speederen med den varme luft.
Sådan børnesikrer du dit hjem
Så snart små børn begynder at kravle, stå, øve sig i at gå (og kravle op!) bør du børnesikre hjemmet for at mindske risikoen for ulykker, der giver skrammer, buler eller det der er værre. Se tjeklisten over, hvordan du sikrer hjemmet, så små nysgerrige eventyrere trygt kan gå på opdagelse.
3-2-1 FLYT!
Skal du flytte hjemmefra til studiestart, på grund af nyt job eller bare fordi du har lyst? Her får du guiden til en god flytning, indretningstips til din nye bolig og link til adresseændring og alt det andet praktiske, du skal huske.
Se tjeklisten: Det skal du have i værktøjskassen
Flytter du snart hjemmefra, eller kender du en der gør? Så er det ret smart at have styr på, hvad der skal være i værktøjskassen, når man skal klare de mest almindelige flytte- og hverdagsopgaver i sin egen bolig. Vi har lavet tjeklisten over must have værktøjet til dig.
Efterskoleklar?
På vej mod nye oplevelser, nye venner, nye fællesskaber og en spændende skolehverdag på efterskole? Vi har lavet pakkelisterne til dig, så du får det hele med og slipper for en småpinlig start, hvor mor eller far bliver nødt til at komme med de tre helt uundværlige ting, du har glemt.
Derfor skal du jævnligt gøre grillen ren
Der er (mindst) tre gode grunde til at gøre både grill og grillrist rene efter grillmiddagen: Du slipper for bakterier, maden smager bedre og grillen holder længere. Læs mere i vores nye grillartikel og se tips og tricks til nem og effektiv grillrengøring.
Sæt strøm til din nye cykel
Kender du de største fordele ved at køre elcykel? Og vidste du, at cyklister med strøm på den tohjulede bruger deres cykel mere? Det kan du alt sammen læse mere om i vores nye miniguide om elcykler til damer og herrer. Vi har også samlet en række gode begynderråd, hvis du vil have en sikker start, når du kører elcykel.
Kender du de gode tips til kompostbunken?
En god kompostbunke placeret det rigtige sted i haven er en virkelig smart måde at slippe af med dit haveaffald på. Se hvor kompostbeholderen skal stå og læs mere om fordelene ved en kompostkværn.
Aktiv sommerferie på cykel
Tag en dagstur, en cykelweekend eller måske en hel uge med masser af frisk luft, flot natur og gang i pedalerne. Vi har lavet tjeklisterne til din cykelferie – det vigtigste til cyklen og det vigtigste til dig selv. Og så har vi gjort det nemt for dig at finde de bedste cykelruter overalt i Danmark.
Kender du haveredskabernes Top-10?
Har du de smarteste og mest praktiske redskaber, når du går i gang med havearbejdet? De rigtige redskaber til de rigtige haveopgaver gør nemlig din havetid lidt nemmere og en hel del sjovere. Både hvis du elsker at arbejde i haven og hvis det er noget, der bare skal klares hurtigst muligt.
Har du fået klippet hækken?
Se trin-for-trin guiden til årets flotteste, snorlige hækklipning. Få tips til hvornår hækken skal klippes, hvilken hækkeklipper, der passer dig bedst, og se tjeklister til både klip og oprydning.
Festivaltid: Tjek om du har det hele
Har du husket de 5 ting der gør din festival ekstra sjov? Ellers tjek da lige listen i vores nye festivalguide, hvor du også får hjælp til at finde det perfekte telt.
Kender du de mest effektive myremidler?
Vidste du, at der findes mange forskellige metoder til at slippe af med myrer, der pludselig myldrer frem på uønskede steder i huset eller haven? Se forslag og muligheder – og læs mere om, hvad der ikke virker.
Er du klar til studenterfesten?
Skal der være fest hos jer, når studentervognen kommer forbi? Og måske også senere for familie og venner. Hent inspiration til festen og få gode ideer til hvad en velvalgt gave til studenten kan være.
Robotplæneklipper eller en almindelig plæneklipper?
Se vores nye plæneklipperguide og læs mere om, hvad du bør overveje, før du vælger din næste plæneklipper. Så finder du af ud, om det er smartest med benzin- eller elmotor, og ‘robot or not’ i lige præcis din have.
Quickguide til brug af højtryksrenser
Se hvordan du får en flot og skinnende ren terrasse, flisegang eller træveranda med en højtryksrenser, der gør effektivt rent og fjerner fliseprest.
Find smart campingudstyr til ferien
Få styr på alt det praktiske og smarte udstyr, som bare gør det endnu skønnere at nyde campinglivet i forår og sommer. F.eks. en praktisk lille grill/pizzaovn, ekstra teltrum med plads til bagage og udstyr, eller måske et helt nyt telt, der er super nemt at sætte op.
Drømmer du om drivhus eller orangeri?
Uanset om du vælger et drivhus eller et orangeri, får du ekstra lune muligheder for at rykke i haven og bliv siddende ude lidt længere i de kølige forårs- og sommeraftner. Lav din egen have-lounge og/eller dyrk dine egne friske tomater, agurker, krydderurter, flotte blomster eller hvad du nu har lyst til.
Klar til at starte havearbejdet?
Selvom der stadig er risiko for frost, både dag og nat, er der masser af haveopgaver, der kan startes allerede nu. Læs mere om græsplænen, beskæring, forspiring m.m.
Sådan får du orden i køleskabet
Hvordan organiserer man sit køleskab? Her får du gode tip til hvordan du holder orden og bevarer overblikket. Så du får brugt det hele og undgår madspild. Se også hvad der aldrig skal på køl - og hvad der helst skal køles i en fart .
3 nemme trin til en forårsklar cykel
Se vores quickguide til hvordan du gør cyklen forårsklar med vask og rengøring, gennemgang, justering, efterspænding og smøring.
Mere wellness i din hverdag
Hvordan virker en massagepistol? Hvordan og hvor tit bruger man den bedst til behandling af muskelsmerter, myoser eller bare til afslapning? Se spørgsmål/svar, tips og tricks om hvordan du får lidt mere wellness listet ind i en travl hverdag.
10 gode ideer til kør-selv-ferien
Mobiler og iPads er selvfølgelig gode til at underholde på bagsædet, når I skal køre langt, f.eks. på kør-selv-vinterferie. Det kan også være ret hyggeligt at tage et par skærmpauser undervejs og lave noget sammen. Vi har samlet 10 gode ideer
Sådan får du ekstra energi til din træning
Læs om hvordan du kan optimere dine præstationer, din udholdenhed og din krops restituering i forbindelse med motion, træning og sport, hvis du giver kroppen energitilskud på den rigtige måde og har styr på væskebalancen.
QuickGuide til dit næste indendørs maleprojekt
Se i Quickguiden og få tips og tricks til, hvordan du forbereder dig grundigt og vælger den rigtige maling, så du får et flot resultat ud af dit næste projekt indemaling.
Sådan skaber du ekstra havehygge om aftenen
Indret din have eller altan med hyggelige lyskæder og lamper, der tænder selv, når mørket falder på. Få inspiration til hvordan du bruger solcellelamperne her.
Sådan bygger du en terrasse i træ
Hvordan planlægger og bygger man en terrasse i træ? Læs vores trin-for-trin guide til, hvordan du griber projektet an. Og se tip til værktøjet.
Sådan bliver det flot, når
du maler udendørs
Maling af træværk, fliser og lignende kræver lidt forberedelse. Se de gode råd til dit næste udendørs projekt, og se hvordan du får et godt resultat.
Spa, sauna eller vildmarksbad?
Få inspiration og gode ideer til, hvordan du skaber rum og plads til afstresning med din helt egen wellnessafdeling lige udenfor havedøren med spa, vildmarksbad og sauna.
Sådan vælger du det rigtige elværktøj
Hvilken elektrisk sav er bedst til hvad? Hvornår skal man bruge en slagboremaskine, og hvad er en varmepistol egentlig god til? Se spørgsmål og svar i vores quickguide til elværktøj.
Sådan skaber du ekstra hygge på terrassen
Se de gode ideer og tjeklisten til hvordan du indretter din terrasse til en fleksibel udendørs spisestue, en lækker lounge eller måske lidt af begge dele.
Tjeklisten til en god fest i haven
Har du husket det hele? Er du klar til at tage godt imod dine gæster til sommerens havefester, så alle får en god og hyggelig dag? Se tjeklisten her
5 smarte vandveje til haven
I en tør sommer, hvor du måske ovenikøbet er væk på ferie flere uger i træk, er det rart at være sikker på, at havens planter får vand nok. Der er flere smarte måder at sikre havevandingen på.
5 sjove spil til haven
En hyggelig dyst hjemme i haven, eller når I er i sommerhus, er en god sommeraktivitet. Her får du Top-5 listen over de bedste udendørsspil og reglerne til hvordan I spiller.
Lav lækker saft, juice og syltetøj
Se de gode tips til den skønne verden af saft og syltning. Brug friske bær og frugt fra din egen have eller køb. Se her hvordan du får lækker saft og sylt.
Solråd, baderegler og sjove strandaktiviteter
Se reglerne om badesikkerhed og lær de tre solråd. Vi har også har fundet et par gode ideer til, hvad I kan have med til stranden.
Sådan får I en god kør-selv-ferie
Gør bilen klar til langtur og læs mere om, hvordan det bliver en rar tur for alle med fælles oplevelser og hygge på både bagsæder og forsæder.
5 gode råd til skolestart
Kender du de fem råd om skolestart til forældre? Her kan du læse mere om noget af det du kan gøre for at give dit barn en god og tryg start på det nye skoleår
Overnat i naturen i telt eller shelter
Se hvor du kan finde og booke et shelter. Og se mere om reglerne for, hvor du kan stille dit telt op og overnatte i skoven eller andre steder i naturen.
3 gode råd til forårets put and take og kystfiskeri
Få genopfrisket de gode tip til put and take og fiskeri ved kysten. Og se alle de stærke nyheder indenfor stænger, hjul, endegrej og madding
Mad, pleje og kærlighed til din kat
Her får du gode råd til katteejere. Om sund kattemad, pleje af kattens pels og tips til motion, leg og belønning.
Sheltertur eller vinterpicnic?
En frisk tur med madlavning over bål og måske overnatning i shelter eller telt kan være en rigtig hyggelig fælles aktivitet med fine naturoplevelser. Også i de kolde måneder, bare du er klædt godt på til vinter. Se guiden med lune tips og tricks til en god tur ud i naturen.
Sådan får du badeværelset helt rent
Se hvilke rengøringsmidler der egner sig bedst, når du skal holde toilet, bruseniche, badekar, vask og gulv rent, bakteriefrit og fri for kalkaflejringer.
Tjeklister og tips til din næste rengøring
Er det ved at være tid til en årets første grundige rengøring? Hjemme eller måske i sommerhuset. Læs rengøringsguiden med tjeklister, tips og tricks. Både til den helt store og til hverdagens rengøringsrutiner.
Bedre wi-fi hjemme hos dig
Se hvordan du får bedre wi-fi ved at placere routeren rigtigt og ved at forstærke wi-fi-signalet fra det ene rum til det andet. Se de 5 tip om wi-fi her.
Ved du hvor smart dit lys kan blive?
Med WiZ intelligent belysning må du godt lege med lyset.
Helt klar til kør-selv i vinterferien?
Hvis du har bilen med på vinterferie, er det en rigtig god ide lige at tjekke, at den er klar til de mange ekstra kilometer. Vi har lavet en tjekliste til dig, så du får det hele med. Og et par gode tip til, hvad det ellers er smart at huske til kør-selv-ferien
Skift til nye smarte hvidevarer
F.eks. energivenlig tørretumbler eller pladsbesparende opvaskemaskine.
Er udstyret i orden?
Uanset om du skal bygge, reparere eller renovere udendørs, har vi det rigtige værktøj til dig. Få hjælp til at vælge og få mest muligt ud af dit projekt.
Er bilen vinterferieklar? Er du?
Husk fornuftigt ‘vintertøj’ til bilen. Se tjeklisten til en sikker og godt forberedt kør-selv-vinterferie, når I skal på ski eller bare en tur i vinterlandskabet.
Brug lamper i din boligindretning
Det er smart at have mange mindre lamper i de forskellige rum. Se hvorfor - og få flere tips og tricks til boligindretning med lys her.
Kender du oprydningsmetoden i tre trin?
Færre ting giver mere opbevaringsplads og bedre styr på, hvor alting er. Få styr på roderiet i haveskuret, på reolerne, i kælderen, i sommerhuset og i garagen.
Halloween med græskar og gys
Er du uhyggelig klar til halloween? Eller mangler du lidt skræmmende pynt, der kan give et godt gys? Vi har masser af gode idéer og en tjekliste til slik og pynt, som du kan læse mere om.
Skræm med din airfryer!
Du kan sagtens skræmme lidt med airfryeren, når det er Halloween. Vi har fundet tre uhyggeligt nemme opskrifter, som er lige til at gå til: Halloween muffins, heksefingre og sprøde græskarfritter.
Gode ideer til kalendergaver og adventsgaver
Mangler du gode ideer til årets pakkekalender? Til hvad der skal i julesokken, eller til nogle lidt større pakker på adventssøndagene? Se gaveguiden med masser af gode gaveforslag til hele familien.
Lys op i den mørke tid
Årets flottest oplyste hus og have – er det hos dig i år? Du kan hente inspiration til hyggelig og stemningsfuld julestemning med udendørs lyskæder og lysnet i vores nye artikel.
Så er det nissetid!
Der er masser at fortælle om julens små eventyrlige væsner, nisserne. Og selvfølgelig også om julemanden. Læs mere om, hvordan du (måske) kan lokke en husnisse til at flytte ind hos dig. Og hvad du skal give den, hvis den ikke kan lide risengrød.
Gode idéer til årets julepynt
I år er det ret nemt at vide, hvornår du kan slå dig løs med julepyntningen hjemme hos dig selv. Uanset om du hører til dem, der finder julepynten frem på den første dag i december, eller du er blandt dem, der starter julepyntningen første søndag i advent.
Julehygge hjemme hos dig
Der skal ikke så meget til, før at lyse flot op og hygger i den mørke tid. Og så en adventskrans, der tages frem hvert år til jul, er en god juletradition, som børnene elsker at være med til at pynte.
Få inspiration til julegaveindpakningen
Der er masser af flot gavepapir, gavebånd og til-og-fra kort med julemotiver. Vælg den stil og de farver, der viser, at gaven er fra dig. Du kan også tænke mere alternativt og bruge ugeblade, magasiner, aviser og stof. Og du kan udnytte kontrasterne når du pakker gaver ind
Hvornår skal juletræet pyntes?
I nogle familier er der tradition for, at juletræet først bliver pyntet den 24. december. Andre går i gang et par dage før juleaften, og de helt hurtige er allerede i gang med juletræspynten midt i december. Hent inspiration og idéer her – uanset om du starter tidligt eller sent.
Klar, parat … julebag!
Julelækkerier i airfryeren? Ja det kan du sagtens. Se et par gode tip i vores nye julebage-artikel, hvor vi også har samlet de bedste opskrifter på populære julekager, vaniljekranse og alle de andre, som du kan bage i en almindelig ovn.
Lav personlige gaver til dem du holder af
Der er masser af muligheder for at få kreativiteten i spil ved juletid. Og en personlig, hjemmelavet julegave, som der er brugt tid og kærlighed på, er både god at give og rigtige rar at få. Hent inspiration til malede, tegnede, strikkede og andre slags julegaver i vores nye artikel.
Dæk et smukt julebord
Sådan dækker du flot op på juledugen. Find din stil og hent inspiration til det børnevenlige nissebord, julebord med guld og glimmer eller juleborddækning med naturtema.
Lav dine egne chokoladelækkerier
Nemme opskrifter på konfekt og chokoladekage med julesmag. Se også de perfekte temperaturer og de to metoder, når du smelter mørk, lys og hvid chokolade.
Hvad kan man lave af julehygge?
Juletid er hyggetid med plads til julelege, der kan underholde dig og dine gæster. Se forslagene til leg og spil hvor alle kan være med. Vi har også samlet et par snedige ideer til sjove ekstraregler i pakkeleg – og forslag til hvad der kan være i pakkerne.
Hvad er dit yndlingsfyrværkeri?
Er du kæmpefan af store batterier (vi har en testvinder!), eller skyder du helst nytåret ind med et ordentligt heksehyl og et par rigtig flotte raketter? Se vores kæmpestore udvalg af alt det, der gør himlen flot og nytåret ekstra festligt. Vi har også luntefri fyrværkeripakker til børn og selvfølgelig alt det sikkerhedsudstyr, der hører med.
Inspiration til nytårsmenu og festtema
Hvad skal jeg servere nytårsaften? Se vores inspirationsliste med 5 forslag til tre-retters menuer, hvis du mangler et par gode ideer til. Du kan også se tjeklisten over, hvad du skal bruge til festtemaer som Den ultimativ disco-nytårsaften, Crazy nytårsfest og All-in på guldglitter.