• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Nye friske farver til dine rum

Sådan får du et flot resultat med din maling inde


Maling indendørs

Før du maler dine vægge og lofter i nye friske farver med en god indendørs maling, kan det altid betale sig at forberede og rengøre underlaget, der skal males på.


Her kan du læse mere om, hvad du skal bruge af maling og tilbehør til malearbejdet. Du får også gode råd til forberedelsen af underlaget, før du maler.


Gode grunde til at male indendørs

Der kan være mange gode grunde til at kaste sig ud i et indendørs maleprojekt. Måske trænger vægge og lofter bare til nye farver, eller til at få de gamle frisket op. Måske har du flyttet lidt rundt, måske vil det klæde den nye sofa eller et andet møbel med et farveskift.

Maling indendørs

TIP: Smart rengøring før du maler.
Prøv den praktiske Quick’N’Clean rengøringssvampe, som er gode til mindre flade. Til større flader er en skuresvamp med håndtag god.

Lappe huller og revner

Forbered underlaget før du går i gang med at male

Jævne vægge og lofter giver et flot og langtidsholdbart resultat. Derfor skal du spartle eller dække huller og revner, før du går i gang med pensler og maling. Der er forskellige typer af spartelmasse. Underlaget og størrelsen af ujævnheder har betydning for, hvilken metode og materiale, der er bedst.


  • Til større huller og revner, brug f.eks. Multifiller eller (hvis hele fladen skal rettes op, så den er jævn at male/tapetsere på) sandspartel.


  • Til dybe revner og huller, f.eks. fra en boremaskine, brug Filler Ekstra.




  • Til pletter og misfarvninger, der kan trænge igennem den nye maling, brug Pletforsegler.

TIP: Materialet Cover It er lidt af en problemknuser, hvis overfladen er meget porøs eller der sidder gammelt væv i forvejen.

Hvordan dækker jeg huller og revner før maling?


Til de mindre huller og revner, kan du bruge spartler. Det er altid godt at have lidt forskellige størrelser at skifte imellem. Til større flader er det bedst at bruge et pudsebræt.

Grundig rengøring betaler sig


Når fladen, du skal male, er jævn, skal den gøres ren. Fjern også rester af gammel maling. Ny maling sidder kun ordentligt fast på en ren overflade uden løse malingrester. Brug grundrens til at fjerne smuds, fedt og andre urenheder fra beton, vinyl, metal og tidligere malede overflader.

Opsætning af glasvæv eller filt


Hvis du ikke vil have rå eller tapetserede vægge, kan du sætte filt eller glasvæv op, før du maler. For begge materialer gælder, at de styrker overfladen, gør den lettere at male på og at du skal starte med forankringsgrunder. Glasvæv er det stærkeste og giver en ru overflade med struktur, som dog kan mindskes/fjernes med vævfylder. Filt giver en glattere overflade, et lidt mere moderne udtryk og er nemmere at sætte op.

afdækning

Og så i gang med afdækning og det sjove:


  • Afdækning før du maler: Dæk af med malertape og afdækningspap/måtte/plast. Dæk ordentligt af fra starten. Det er umuligt at undgå dryp og dråber, uanset hvor meget du passer på.



TIP: Ordentlig arbejdsbelysning kan være afgørende for om du får et pænt resultat, når du maler indendørs.

Hvilken slags maling er bedst?

Det vigtigste for at få et flot og holdbart resultatet af dit indendørs malingsprojekt er at vælge den type maling, der passer til overfladen. Husk altid at læse på etiketten om der er noget, du skal være særligt opmærksom på med den overflade, du vil male på.


Vælg den type maling der passer til dit maleprojekt


GOD ARBEJDSLYST 😊

HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg