Radiatorer

Hos Harald Nyborg finder du et stort udvalg af forskellige typer radiatorer og varmeapparater. Herunder finder du vores udvalg af panelradiatorer.

Læs mere
produkter
Du har set 3 af 3 total
Du har set 3 af 3

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvorfor varmer min radiator ikke i bunden?
    Hvis din radiator ikke varmer i bunden, eller andre områder, så skyldtes det højst sandsynligt at der er luft i radiatoren.
  2. Hvordan får man en radiator til at stoppe med at larme?
    En radiator kan larme af flere årsager. Den typiske grund til at din radiator larmer, udover den naturlige lyd fra vandet der strømmer gennem radiatoren, er luft. For at komme dette til livs skal du udlufte radiatoren.
  3. Hvordan udlufter man en radiator?
    For enden af radiatoren, typisk i modsatte ende af termostaten, sidder udluftningsventilen. I de fleste tilfælde vil det være tilstrækkeligt blot at dreje på ventilen, hvorefter du tydeligt kan høre at luften siver ud. Det er en god ide at holde et viskestykke under, da der kan komme lidt vand ud. Når der ikke er mere luft, så begynder der at komme mere vand ud og hvislelyden fra luften der siver ud, ophører samtidig.

Hvis radiatoren er kold

Hvis din radiator er kold, selv om du har skruet op for termostaten, så skal du først og fremmest tjekke om rørene der fører til radiatoren, er varme. Er de varme, så kan du udelukke fjernvarme som værende årsag til problemet. Herefter er der 3 mulige løsninger, som de fleste nemt vil kunne håndtere. Den typiske årsag er luft i radiatoren. Luft i radiatoren gør det sværere for det varme vand at strømme igennem radiatoren, og det efterlader radiatoren helt eller delvis kold. Det kan også være at ventilnålen har sat sig fast. Det kan fx ske, hvis radiatoren har været slukket i længere tid, og der er dannet kalk omkring ventilnålen. Ventilen sidder lige bag termostaten, så her skal du afmontere termostaten og trykke, rykke eller banke let på ventilen for at få den i gang igen. Lykkes det ikke at få ventilnålen i gang på denne måde, så må du udskifte pakdåsen. Udskiftning af pakdåsen kan lyde besværligt, men der er reelt en enkel øvelse, der ikke kræver særlige kompetencer eller værktøj.

Radiator vs panelradiator

En panelradiator er den mest almindelige type radiator, og den der typisk refereres til, når der tales om radiatorer generelt.

Radiator størrelse – Sådan vælger du størrelse

Når du skal vælge størrelse på din radiator, så ønsker de fleste en radiator der er stor nok til at kunne varme rummet tilstrækkeligt op, men samtidig også den mindst mulige radiator. Hvilken størrelse der er den optimale for dig, afhænger af en række forhold som fx rummets størrelse, niveauet af isolering og hvor mange og hvor store vinduer, der er i rummet. Som tommelfingerregel skal radiatoren yde 50-70 W per kvadratmeter, der skal opvarmes. Dette gælder for et gennemsnits hus. Du kan se i produktbeskrivelen, hvor stor varmeydelse den enkelte model har. Hvis radiatoren fx har en varmeydelse på 800 W, så bør den være tilstrækkelig stor til at kunne opvarme et rum på 12-16 kvadratmeter. Er rummet større, så må du vælge en større radiator eller montere flere.

Har du brug for en radiator til midlertidig opvarmning af et rum eller en radiator som du flytter rundt på, så kig forbi kategorien med de mere fleksible olieradiatorer.