Brændsel og optænding

Herunder finder du vores udvalg af brændsel til ovne og biopejse samt optænding til bål. Du finder blandt andet renset petroleum til petroleumsovnen, bioethanol til biopejsen, samt optændingsblokke, optændingspinde og tændposer.

Læs mere
Filtrér søgning
Brand
  • (4)
  • (5)
  • (3)
Materiale
  • (3)
  • (1)
  • (2)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 16 af 16 total
Du har set 16 af 16

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad er petroleum lavet af?
    Petroleum udledes af råolie og bliver brugt til opvarmning, belysning og rensemiddel. Den petroleum der benyttes i fx petroleumsovne og petroleumslamper, er renset petroleum. Det vil sige at mængden af svovl og andre urenheder er reduceret. Det giver en forbrænding der er mere røg- og lugtfri.
  2. Hvad kan man bruge som optændingsbrænde?
    Forskellige former for optændingsbrænde kan bruges for at få dannet flammer, der kan tænde de større brændestykker. Har du adgang til brænde, plads til opbevaring og ikke står og skal bruge optændingsbrændet lige her og nu, så er det naturligvis muligt at lave det selv. Ellers er de nemmeste og mest populære løsninger optændingspinde eller optændingsblokke. Begge er betegnelser for tyndere træstykker, der er nemme at antænde. Derudover findes der også tændposer, som består af paraffin, og som er letantændeligt og lugtfri. Uden optændingsbrænde som optændingspinde, optændingsblokke eller tændposer, kan det være svært at antænde større stykker pejsebrænde eller at få gang i bålet på bålfadet.

Petroleum til ovne og lamper

Petroleum er et alsidigt og pålideligt brændstof, der kan bruges til opvarmning og belysning i mange sammenhænge. Med renset petroleum får du en effektiv og ren forbrænding i din petroleumsovn eller petroleumslampe. Forbrændingen er ren og røgfri, og som udgangspunkt også lugtfri, og derfor er renset petroleum velegnet til indendørs brug. Du kan dog opleve en smule petroleumslugt, specielt når du tænder og slukker fx petroleumsovnen.

Bioethanol til biopejs

Når bioethanol brænder, produceres der ingen røg, sod eller aske. Det betyder, at biopejse ikke kræver en skorsten eller avanceret ventilation, hvilket gør dem lette at installere og vedligeholde. Udover at være lugt og røgfri, så er bioethanol også en miljøvenlig løsning, da bioethanol er CO2-neutralt. Det skyldes, at den mængde kuldioxid, der frigives ved forbrænding, svarer til den mængde, som planterne har optaget under deres vækst. Det gør bioethanol til en mere bæredygtig løsning sammenlignet med fx fossile brændstoffer. Med bioethanol får du en ren og klar flamme grundet fraværet af urenheder, som du kan opleve ved afbrænding af fx træ.

Sikkerhed og bioethanol til biopejs

Bioethanol er en særdeles brandbar væske, hvorfor der er visse sikkerhedsforanstaltninger forbundet med brugen af bioethanol til biopejsen. Bioethanol skal opbevares væk fra direkte sollys og varme kilder og altså ikke i nærheden af biopejsen. Når du fylder bioethanol på biopejsen, så skal du sikre dig at pejsen er slukket og afkølet. For at undgå spild bør du bruge en tragt og tørre efter med en klud, hvis der spildes under opfyldningen.

Optændingspinde og optændingsblokke

Uanset om du skal tænde op i brændeovnen, pejsen, grillen eller bålet, så vil du få stor gavn af optændingspinde eller optændingsblokke. Det kan være svært at tænde bål med store brændestykker, selv om brændet er knastørt. Med optændingsblokke eller optændingspinde kan du hurtigere lave en effektiv optænding hvor du reducere risikoen for at ilden går ud. I vores kategori med gas- og brændeovne kan du også finde vores udvalg af effektive petroleumsovne.