• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 33,-

Fastelavnstønder, pynt og fastelavnskostumer

Fastelavn betyder tid til udklædning og tøndeslagning. Her finder du fastelavnstønder, som er klar til at blive fyldt med slik og overraskelser. Vi har også fastelavnskostumer til børn fra 3 til 8 år. Mangler du fastelavnspynt eller en fastelavnskølle, finder du det også her.


Læs mere
Filtrér søgning
Produkttype
  • (9)
  • (14)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 26 af 26 total
Du har set 26 af 26

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvorfor hedder det at "slå katten af tønden”?
    Det hedder "slå katten af tønden", fordi man i gamle dage troede, at katten var forbundet med det onde og kunne bringe ulykke. For at beskytte sig mod det onde, satte man en rigtig kat i tønden og slog på den for at jage det væk. Heldigvis er denne del af traditionen for længst forsvundet. I dag er det kun slik, konfetti eller små legeting, der gemmer sig i tønden.
  2. Hvordan vælger man den rigtige fastelavnstønde?
    Hvordan du vælger den rigtige fastelavnstønde, afhænger af deltagernes alder og styrke. Der findes forskellige typer af fastelavnstønder, og det er vigtigt at vælge én, der passer til dem, der skal bruge den. Små fastelavnstønder er perfekte til yngre børn, da de er lettere at slå i stykker. Større fastelavnstønder kræver flere slag og er bedre til de ældre børn. Paptønder er et godt alternativ til de klassiske træmodeller og kan både dekoreres og bruges til at slå på. De er særligt velegnede til helt små børn, der også vil være med til at slå katten af tønden, uden at det bliver for svært.
  3. Hvordan hænger man en fastelavnstønde op?
    Du hænger en fastelavnstønde op ved at fastgøre den med et stærkt reb, fx et sisalreb, over en bjælke, et stativ, eller en anden stabil konstruktion. Hvis fastelavn holdes udendørs, kan et træ eller gyngestativ være en god mulighed. For at gøre det sjovt og udfordrende skal tønden hænge i en højde, hvor børnene lige præcis kan ramme den, men ikke så lavt, at den går i stykker for hurtigt.

Fastelavnstønder og traditionen med at slå katten af tønden

Fastelavnstønden er en central del af fastelavnstraditionen i Danmark og andre lande, hvor fastelavn fejres. Børn samles i skoler, institutioner og hjem for at slå katten af tønden. At slå katten af tønden er en sjov aktivitet, hvor børnene skiftes til at slå på en ophængt fastelavnstønde med en fastelavnskølle, indtil den går i stykker, og slik eller overraskelser vælter ud. Når tønden går i stykker, kåres den, der slår bunden ud, som kattekonge – en titel, der bringer stor stolthed. Men legen stopper ikke der. Når det sidste bræt falder, bliver den, der slår det sidste slag, udnævnt til kattedronning. Det er en sjov og festlig måde at fejre fastelavn på, og både kattekongen og kattedronningen får ofte en lille præmie og en krone som symbol på deres sejr.

Klar til fastelavnsfesten

Hos Harald Nyborg har vi samlet alt, hvad du behøver for at gøre fastelavn til en fest fyldt med sjov og glæde. Skal du arrangere festen, finder du fastelavnspynt, kroner til kattekongen og kattedronningen, fastelavnstønder i forskellige størrelser og fastelavnskøller. Vi har også et udvalg af flotte fastelavnskostumer til børn i alderen 3-8 år, både til drenge og piger.

Fastelavn

Fastelavn har sine rødder langt tilbage i historien og stammer oprindeligt fra en gammel kristen tradition. Det var en festperiode, der markerede overgangen til fasten, som er de 40 dage op til påske. I gamle dage var fastelavn en tid, hvor man festede og spiste godt, inden fasten begyndte. Det var en tid med karneval og festligheder, hvor folk klædte sig ud og deltog i forskellige lege og konkurrencer. Selvom fasten ikke længere er en del af hverdagen for de fleste, har fastelavn overlevet som en populær tradition, især blandt børn. Fastelavn er i dag en tid, hvor børnene kan klæde sig ud i fantasifulde kostumer og leve sig ind i roller som superhelte, prinsesser eller måske noget helt tredje. Det er en dag fyldt med glæde, grin og masser af slik, og traditionen med at slå katten af tønden er en vigtig del af denne festlige tid.

Mangler du inspiration til fastelavnsfesten? Læs vores artikel: Klar til fastelavn for børn? hvor vi blandt andet deler en nem opskrift på lækre fastelavnsboller

Vi har også reb til at hænge tønden op. Se vores udvalg af sisalreb, der er stærkt og velegnet til formålet. Til mindre fastelavnstønder er 6 mm sisalreb ofte tilstrækkeligt, mens 8 mm anbefales til større tønder, der skal kunne holde til flere slag.