• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 33,-

Lav mad på campingturen

Se ideer til mad over bål og mad der ikke behøver køl  


keddel over gasblus foran telt

Madlavning på campingturen skal være praktisk og køkkenudstyret skal helst ikke være for tungt og pladskrævende. Hurtige og stabile varmekilder, der virker uanset vejrforholdene, gør campingturen lettere og kan bruges til kogning, stegning og opvarmning af mad.  


Læs mere her om gas som varmekilde, opskrifter på mad over bål og madvarer, du kan have med på turen, selvom de ikke kan komme på køl.


Gas er praktisk i campingkøkkenet

Gasblus, gaskogeplader og gasdåser er designet til at være kompakte, lette at bære og nemme at bruge. Det gør dem ideelle til campingkøkkenet, både på den korte weekendtur og til de længere campingferier. Husk at være opmærksom på, at varmen stiger omgående, når du skruer op. Det kan være bittesmå drej op og ned, der gør forskellen.  


Gasblus til campingbrug er effektive, når der skal hurtig mad på bordet, og når der bare skal koges vand til kaffe eller te. Gas er en hurtig og pålidelig varmekilde, og gaskogepladerne er især gode, når der er mulighed for madlavning, der tager lidt længere tid. For eksempel en simreret eller en god suppe i en gryde, der bare skal stå og passe sig selv, mens du nyder campinglivet.  

keddel over gasblus foran telt
mad over bålsted
Mad over bålsted

5 praktiske ting til mad og måltider på campingturen


mad bliver lavet over åben ild

Hvordan laver man bålmad?

At tænde bål er hyggeligt og populært, også når du er på tur med telt eller campingvogn. Her får du tre spørgsmål og svar om at lave bålmad på campingturen. 

  • Hvilke gryder kan bruges på bål? Når du laver mad over bål, skal du bruge gryder, der kan tåle høj varme. Du kan bruge en støbejernsgryde til bålsted, eller gryder af lettere materialer som rustfrit stål eller anodiseret aluminium. Husk at sikre dig, at gryden kan tåle åben ild. Bålets gløder giver en bedre varmefordeling end åbne flammer. Chili con eller sin carne, spaghetti bolognese og boller i karry er gode bålgryderetter, som du kan eventuelt kan have lavet hjemmefra, så de bare skal varmes op.  

  • Hvad kan man nemt grille på bål? Grillspyd med kød, tofu, halloumi og/eller grøntsager skåret i tern kan varieres på mange måder, så alle kan få noget på, de godt kan lide. Pensl eventuelt med en marinade af olie, hvidløg, krydderier. Gril over gløder. Hvis du bruger træspyd, så læg dem i vand en halv time, så de ikke antænder. Grillede majskolber med smør er en anden bålklassiker. Lad de inderste blade sidde for at beskytte kolben mod varmen. Grill over gløder i 10-15 minutter, vend ofte, fjern bladene, kom smør og lidt salt på.  

  • Kan man lave dessert på bål? Det kan man sagtens. Hvad med for eksempel banan med chokolade og skumfiduser. Skær en banan op på langs – uden at skære den helt igennem, fyld med mørk chokolade og skumfiduser. Pak bananen ind i alufolie og læg den i gløderne i 5-10 minutter til chokolade og fiduser er smeltet. En anden mulighed for bålhygge er æbleskiver. Her kan du bruge en æbleskivepande i støbejern.   
mad bliver lavet over åben ild

TIP: Bedre styr på bålmaden med en bålsted trefod med rist og bålfad

Gasblus og telt
Gasblus og telt

Hvilken slags mad kan holde sig uden for køleskab?

Kølebokse og køletasker, der kan holde mad og drikkevarer kolde får i mange størrelser. Hvis du skal have mad og snacks med på campingturen, der har lang holdbarhed og ikke behøver at komme på køl, er der heldigvis også mange muligheder.  


Campingmad der ikke behøver køl

Der findes forskellige slags pulverretter, der kun skal tilsættes vand, og det er jo ret praktisk, når man er på camping. De færreste madvarer kan tåle at blive opbevaret ved høje temperaturer (hold øje med at de ikke ligger i solen – find et skyggefuld sted), men der er del, der ikke ligefrem behøver at have det køligt:
​​​​​​​

Brød og wraps, bønner, linser og kikærter, chips og snacks, dåsemakrel og tun/torskerogn på dåse, en del frugt og grøntsager, ketchup og tomatsauce, krydderier, marmelade, mayonnaise, nødder, pasta, remoulade, ris, ristede løg, tofu og tørret kød.  


Vigtigt at pakke madvarer ordentligt

Beskyt din campingmad mod fugt, insekter og andre dyr. Brug tætte plastbøtter og bokse med låg, men husk at tjekke, at lågene sidder godt fast. Du kan også bruge fryseposer eller lynlåsposer, som let kan åbnes og lukkes tæt. Pak de madvarer, du skal have med på camping, i mindre portioner. Så behøver du kun at åbne, det du skal bruge lige nu og undgår madspild

HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg