• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Emhætter

Med en emhætte kan du effektivt fjerne mados, damp og fedtpartikler, som opstår under madlavningen. Emhætter spiller derfor en vigtig rolle i forhold til indeklimaet i dit hjem. Vælg mellem emhætter med kulfilter, frithængende emhætter og emhætter til vægmontering.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Produkttype
  • (12)
Brand
  • (12)
Farve
  • (1)
  • (6)
  • (5)
Energieffektivitetsklasse
  • (5)
  • (1)
  • (2)
  • (4)
Materiale
  • (10)
Spænding (V)
  • (12)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 12 af 12 total
Du har set 12 af 12

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Er det nødvendig med en emhætte?
    Du kan undvære en emhætte, men det er allerbedst at have en. Når du laver mad, skabes fugt, som over tid kan skabe grobund for udvikling af skimmelsvamp. Derudover kan fedtpartikler cirkulere rundt i dit hjem til skade for luftkvaliteten, samtidig med at det kan give fedtede overflader.
  2. Kan man selv montere en emhætte?
    Hvis du er fortrolig med gør-det-selv projekter, så er der ikke noget i vejen for, at du selv sætter din nye emhætte pop De væghængte emhætter er typisk de nemmeste at installere, mens indbygningsemhætter og udtræksemhætter kan være lidt mere krævende. Da emhætten er relativ tung at løfte op på plads, vil det oftest kræve et ekstra sæt hænder til denne del af monteringen. En ting er at du selv kan monteres emhætten, en anden er, om du må. Hvis emhætten er født med en stikprop, må du gerne selv installere den, men hvis der ikke er et almindeligt stik, og der skal foretages et indgreb i husets faste installation, må du ikke selv installere. I disse situationer skal du have fat på en autoriseret installatør.
  3. Hvad er et emfang?
    Ordet emfang stammer fra tysk og betyder ”at fange”. I daglig tale bruges betegnelserne emfang og emhætte ofte synonymt. Emfang er en lidt ældre betegnelse for emhætte og bruges mest i forbindelse med professionelle køkkener og eventuelt de lidt større og flade modeller der monteres plant i loftet.
  4. Hvordan fungerer et kulfilter til emhætten?
    Et kulfilter i en emhætte fungerer ved at rense luften, der suges ind i emhætten, før den recirkuleres tilbage i køkkenet. Før luften når kulfilteret, passerer den ofte gennem et fedtfilter, som fanger større partikler som fedt og støv. Dette beskytter kulfilteret og forlænger dets levetid. Luften passerer derefter gennem kulfilteret, som indeholder aktivt kul. Aktivt kul har en stor overflade og er meget porøst, hvilket gør det effektivt til at absorbere lugte og fedtpartikler. Den rensede luft blæses herefter tilbage i køkkenet. Husk at kulfilteret skal skiftes regelmæssigt for at opretholde dets effektivitet, da det med tiden bliver mættet med de absorberede stoffer og mister sin evne til at rense luften.

Emhætte med kulfilter

En emhætte med kulfilter tilbyder en fremragende løsning til dit hjem, hvis du ikke har mulighed for at lave aftræk. Kulfilteret renser luften ved at absorbere lugte og partikler fra madlavningen, hvilket bidrager til et behageligt og sundt indeklima i dit køkken. Efter at luften har været igennem kulfilteret blæses luften ud i køkkenet igen. Det er derfor ikke nødvendigt med et aftræk, der leder luften ud i det fri. Du skal dog være opmærksom på, at fugtigheden der opstår under madlavningen, ikke bliver reduceret, når luften recirkulerer via et kulfilter. Det skal du derfor tage højde for ved at sørge for tilstrækkelig udluftning.

Frithængende emhætte

Er dit komfur eller dine kogeplader er placeret op ad en væg, så giver det mulighed for at benytte en væghængt emhætte eller at integrere emhætten i skabe over komfuret. Når det ikke er tilfældet, så er løsningen en frithængende emhætte. Frithængende emhætter monteres i loftet og du kan derfor placere emhætten optimalt i forhold til dit komfur eller køkkenøen.     

Væghængt emhætte

Væghængte emhætter monteres direkte på væggen og er derfor en brugbar løsning, når dit komfur er placeret op ad væggen. Ligesom med de frithængende emhætter, kan de fleste væghængte modeller installeres direkte til udsugning, eller til at cirkulere luften i rummet efter en tur gennem et rensende kulfilter.

Udtræksemhætte - Emhætte med udtræk

Nogle emhætter er udstyret med udtræk, som betyder, at du nemt kan udvide det sugende areal på emhætten. Emhætter med udtræk er en meget praktisk løsning, især i et mindre køkken, hvor pladsen er begrænset. Udtræksemhætter findes i mange forskellige varianter og monteres ofte under et skab eller som væghængt emhætte.

Se også være udvalg af moderne indbygningsovne og fritstående komfurer.