Solcreme, Creme og salve  

Creme og salve er et vigtigt element i enhver form for hudpleje. Cremer og salver kan give din hud næring og yde beskyttelse mod solens stråler, vind og vejr. Herunder finder du vores udvalg af fx solcreme, håndcreme, fodcreme og fugtighedscreme.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Produkttype
  • (3)
Brand
  • (5)
  • (1)
  • (2)
  • (5)
Mærkning
  • (6)
  • (2)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 16 af 16 total
Du har set 16 af 16

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad er forskellen på creme og salve?
    De primære forskelle er indholdet af fedt, olie og vand, hvor salver har et højere fedtindhold end cremer. Salver bruges ofte til meget tør eller irriteret hud samt på små hudområder, som kræver intensiv behandling, da de holder huden fugtig i længere tid. Cremer er gode til daglig fugtgivende pleje, især på større hudområder. De er velegnede til normal eller let tør hud, da de ikke er så tunge som salver.
  2. Hvad er vaseline godt for?
    Vaseline danner en beskyttende barriere på huden, der forhindrer vandtab, hvilket hjælper med at holde huden fugtig. Da vaseline ikke indeholder vand, parfume eller konserveringsmidler, er den generelt skånsom mod huden.
  3. Hvor meget beskytter solcreme med faktor 30 og faktor 50?
    Solcreme med faktor 30 giver en betydelig beskyttelse mod solens skadelige ultraviolette stråler. Har du smurt dig grundigt ind i en solcreme med faktor 30, betyder det, at du kan opholde dig i solen 30 gange længere tid, før du oplever skader fra solen, fx i form af solskoldning. For at dette regnestykke skal holde, så skal du huske at smøre dig grundigt ind og have i baghovedet, at vi ofte smører alt for lidt solcreme på i forhold til at opnå den fulde beskyttelse. Det gælder såvel mængden af solcreme som hyppigheden, forstået på den måde, at du jævnligt skal påføre et nyt lag solcreme for at opretholde solbeskyttelsen. Solcreme med faktor 50 beskytter i en grad, så du kan opholde dig i solen 50 gange længere tid, før du oplever skader fra solen. Det vil sige, at hvis du bliver solskoldet efter 10 min uden solbeskyttelse, så vil du kunne opholde dig i solen i 500 minutter uden at blive solskoldet – forudsat at du smører dig grundigt ind og jævnligt påfører et nyt lag solcreme.

Solcreme til børn og voksne – anbefalinger

Sol er sundt, fordi solen danner vigtig d-vitamin i huden, men altså kun i begrænsede mængder. Solens stråler kan også give solskoldninger og øget risiko for hudkræft, så der er god grund til at være forsigtig og beskytte din hud med solcreme, hat og eller tøj. Din hudtype og alder har betydning for hvor meget sol du kan tåle. Børns hud er generelt mere følsom overfor solens stråler, og som dansker er der også en høj sandsynlighed for, at din hudtype er til den sarte side.  Hvis du har blå øjne, fregner og lyst hår, så er der stor sandsynlighed for at din hud også er sart og mere modtagelig for solens skadelige stråler. Generelt anbefales det, at du bruger solbeskyttelse når UV- indekset er over 3, og at du beskytter dig med solcreme med en faktor på min 15. Hvis du har en meget sart hud, vil det være en god ide at beskytte mod solens stråler, også selvom UV-indekset er under 3. En anden tommelfingerregel er, at der skal bruges en hel håndfuld solcreme til at beskytte hele kroppen. Det vil sige en børnehånd fuld med solcreme til barnet og en fuld voksenhånd til dig selv. For at opnå den bedste beskyttelse, så skal du smøre din ind 20 minutter før du skal ud i solen. Du kan øge beskyttelsen ved at smøre dig ind 2 gange med lidt tid i mellem. Husk også, at hvis du sveder meget eller bader, så bør du smøre dig ind oftere.   

Solcreme om vinteren

I Danmark kommer UV indekset sjældent så højt op om vinteren, at det er nødvendigt at bruge solcreme som beskyttelse mod solens stråler. Men skal du på skiferie, så får du brug for effektiv solbeskyttelse. Jo længere du kommer op i bjergene, jo stærkere er solens stråler. Denne påvirkning bliver forstærket af sneen, præcis ligesom vandet kan forstærke solens påvirkning herhjemme om sommeren. Når du er på skiferie, så er det værd at huske, at temperaturen ikke har indflydelse på styrken af solens stråler og at solens stråler reflekteres i sneen. Det betyder, at solens stråler kan ramme dig steder som normalt er beskyttet mod solens stråler. Det kan fx være på hagen eller under næsen. Når din hud ikke er vant til solens stråler, så er den også mere udsat. Du skal derfor være ekstra opmærksom på solens stråler, hvis du tager på solferie eller skiferie om vinteren.

Aftersun og solskoldninger

Hvis uheldet er ude og du er blevet solskoldet, så er skaden sket og det kan Aftersun ikke rette op på. Ved en solskoldning dannes en betændelsestilstand, som kan ses ved at huden bliver rød og irritereret. Denne tilstand er naturligvis ubehagelig, og selv om aftersun ikke kan reparere skaderne, så kan den være med til at lindre og reducere ubehaget. Aftersun har nemlig en kølende effekt, som gør generne mindre ubehagelige. Det er også værd at huske, at din hud er ekstra udsat, hvis den har fået for meget sol. I de tilfælde bør du beskytte dig med ekstra høj solfaktor eller dække den beskadigede hud med tøj.  

Håndcreme

Huden på dine hænder udsættes mange gange dagligt for hårde belastninger som fx vask, rengøringsmidler, kulde, vind, sol og generel slitage. Samtidig er din hud på oversiden af hænderne meget tynd. Det kan resultere i tørhed og irritation. En god håndcreme modvirker dette ved at tilføre huden masser af fugt og beskytter derfor mod tørhed og ruhed. Jo mere tørre dine hænder er, jo federe håndcreme kan du med fordel benytte. Udover at tilføre huden fugt, så vil en fed håndcreme også danne et beskyttende lag, der reducerer den naturlige fordampning fra huden. Ønsker du i højere grad at forebygge fremfor at reparere, så kan du hjælpe dine hænder ved at bruge handsker, når du gør rent og vasker op, bruge handsker når du arbejder udenfor og om vinteren.

Fugtighedscreme              

Fugtighedscreme er en vigtig del af den daglige hudpleje. En fugtighedscreme indeholder typisk både fedtstoffer og fugtbindere, hvor fedtstofferne lægger sig på huden som en hinde, og på den måde holder på hudens naturlige fugt. Fugtbindernes rolle er at trække vand ud fra dybere lag i huden og frem til hudens overflade. Udover at det føles behageligt og gør huden blød og smidig, så har jævnligt brug af fugtighedscreme også funktionelle fordele. Hvis du bruger fugtighedscreme regelmæssigt, så reducerer du risikoen for tør hud, og derigennem forbygger du også infektion eller anden form for irritation af din hud. Jo mere tør din hud er, jo federe creme skal du bruge. En fugtighedscreme indeholder typisk mellem 20-50% fedt. Har du brug for en creme der indeholder en højere andel af fedt, så skal du have fat i en fedtcreme eller en salve.

Fedtcreme

Fedtcreme består typisk af ca. 50-80% fedt og er derfor kun overgået af salver i forhold til fedtindhold. Det høje fedtindhold gør fedtcremen ideel til meget tør eller revnet hud. Fedtcremen har en noget tykkere konsistens end fx alm fugtighedscreme, hvilket er med til at skabe en barriere på huden, der holder på fugtigheden. Fedtcremen beskytter også den irriterede eller beskadigede hud, og giver dermed huden ro til at reparere sig selv.

Panthenolcreme

Panthenolcreme er en specialcreme der indeholder provitamin B5 (Panthenol). Panthenol er kendt for sine sårhelende egenskaber og dets evne til at hjælpe med at reparere hudens barriere. Panthenolcreme finder derfor god anvendelse i forhold til røde numser, nye tatoveringer, ømme brystvorter ved amning, hudafskrabninger og andre små skader.

Se også vores store udvalg af shampoo og sæbe.