• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 33,-
Gasgrill og pizzaovn

Sommertid er grilltid

Sådan skaber du ekstra hygge, når I griller


Stadig flere danske grillfans vælger gasgrill, når de skal lave udendørs mad i haven, på campingturen eller ved stranden. En gasgrill er da også et godt klimavenligt alternativ til den traditionelle kulgrill, som udleder rigtig meget CO2. Det gælder både, når kul- og briketter bliver produceret i første omgang, og når de bliver brændt af.


Der findes efterhånden mange forskellige gasgrillmodeller, fra små praktiske og transportable modeller til de helt store grillmodeller til det ambitiøse udekøkken. Uanset hvilken størrelse, der passer bedst til dit grilltemperament, har alle modeller mange fordele:  


Fordele ved gasgrill


  1. Hurtig opvarmning. En gasgrill er meget hurtig varm, så du kan starte med at grille efter få minutter. Det er en stor fordel i en travl hverdag, eller hvis det bare pludselig er godt vejr til grill, og du får lyst til at tænde op.

  2. Temperaturkontrol. På en gasgrill har du langt bedre mulighed for at styre temperaturen end når du griller med trækul eller briketter. Og fordi du hurtigt kan justere varmen op eller ned, kan du også bedre vove dig ud i forskellige eksperimenter på grillristen.

  3. Lettere rengøring. En gasgrill er ret nem at gøre ren. Når du er færdig med at grille, er det ofte nok at tænde for blussene i et par minutter. Så brænder eventuelle madrester væk. Derefter kan du - når grillens dele er kølet af tilstrækkeligt - nemt tørre grillrist og andre dele af med en klud.

  4. Miljøvenlighed. Gasgrillen er mere klimavenlig end en kulgrill, som udleder mere CO2. Desuden er gasgrillen også bedre for nærmiljøet, fordi hverken dem der sidder til bords eller naboerne bliver generet af røg eller røglugt.

  5. Alsidighed. En gasgrill er god til både nybegyndere og erfarne grillfolk. Den er nem at bruge, så du behøver ikke at have erfaring med at grille for at få succes med at lave lækker mad. Samtidig er mulighederne så mange, at de mere erfarne kan kaste sig ud i at grille nye, mere krævende, råvarer.


TIP: Det er mere klimavenligt at spise grøntsager end store bøffer. Mange grøntsager egner sig overraskende godt til at grille. Prøv dig frem med dem, du godt kan lide i forvejen.



Hvilken gasgrill skal jeg vælge?


Vælg den model, der passer bedst til de situationer, hvor den skal i brug:


  • Stor gasgrillmodel, hvis du vil have flere blus og plads til det hele: Saftige bøffer, pølser, kylling, forskellige grønsager og hvad du ellers har på grillmenuen.

  • Transportabel gasgrill, hvis den skal være let at flytte rundt i haven, have med på camping eller måske på en spontan aftentur med grillmad, badetur og solnedgang.  



Det rigtige grilltilbehør gør det nemmere og sjovere


Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan få af smart og praktisk grilltilbehør.

Vidste du f.eks. at du kan få:




Pizzaovn til gas – lækre pizzaer til dine gæster


Forkæl familien eller dine gæster med at servere lækre, sprøde og helt friskbagte pizzaer fra din egen transportable pizzaovn. Pizzadej er superlet at lave, du vælger selv hvad der skal på, og så er den første servering til de sultne klar på få minutter. Stil ovnen på et smart udebord med udtrækshylde.    


VELBEKOMME – GIV DEN BARE GAS VED GRILLEN!



Gode råd til sikker grillning


10 gode råd til sikker grillning med gas og kul.


  1. Placer din grill på et stabilt, ikke brændbart underlag, f.eks fliser eller asfalt, og husk at stille den med afstand til tørre planter, bygninger og andet.

  2. Kulgrill: ​​​​​​​Brug altid en grillstarter, så har du bedre styr på optændingen af briketterne. Brug aldrig brandfarlige væsker. Det sikreste er at bruge optændingsblokke.

  3. Gasgrill: Check regelmæssigt regulator og slange for utætheder på din gasgrill, og husk at lukke for gassen på regulatoren eller afmonter den efter brug.

  4. Vær opmærksom på vejrforholdene og omgivelserne. Hav altid en spand vand i nærheden, så du nemt kan slukke ilden, hvis en glød får fat i noget brandbart.

  5. Grill kun udendørs og hold øje med grillen.

  6. Sørg for at grillen er helt slukket inden du forlader den og lad aske blive i den tillukkede grill natten over.

  7. Hæld asken i en metalspand dagen efter, så du sikrer, at gløderne ikke antænder skraldespanden. Aske og kulrester skal være helt kolde, før du smider det i skraldespanden.

  8. Afbrændingsforbud er IKKE ensbetydende med et grillforbud – men det kan det være!

  9. Hold dig opdateret i forhold til hvad der gælder for dig i tørkeperioder via din kommunes hjemmeside eller www.danskeberedskaber.dk.

  10. I tørkeperioder, grill kun på privat grund og på et fast, ikke brandbart underlag- Ved afbrændingsforbud er det normalt ikke tilladt at grille på offentlige steder så som park, strand, skov og søområder.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover forskellige gasgrillmodeller har vi også masser af tilbehør til grill, f.eks., grillhandsker, alubakker, grillspyd i bambus, gasregulatorsæt med slange og mange andre ting til din næste grillaften.